Om Yoga

Hur ofta riktar du dina tankar till vad du ska göra härnäst? När du kommer hem från jobbet? Nästa helg? När du nattat dina barn? Efter den här semesterresan? Osv… Hur ofta stannar du upp och känner in hur du har det just NU?

Vi kan nog alla känna igen oss i att vi ibland, eller ofta, är med vår fysiska kropp på ett ställe och med våra tankar någon helt annanstans. Denna ”ovana” att felplacera energi kan bli ganska utmattande över tid.

Yoga hjälper oss att hålla kropp och själ på samma plats vid samma tid. Den bjuder in oss till att vara uppmärksamma på det vi upplever under vår yogaträning. Genom att föra samman andning, rörelse och medveten närvaro kan vi förbättra vår självkännedom och på så sätt utveckla de sidor av oss själva som vi uppskattar. Men också bli vän med de sidor vi tycker mindre om.

Yoga är ett helt system för personlig utveckling med tekniker för att upprätthålla fysisk -och psykisk hälsa. Välbeprövade metoder med rötter flera tusen år tillbaka i tiden.

Yoga är för alla. Den möter oss i livet där vi står just nu. Oavsett ålder, kön, livsstil, tro. Vig eller stel, frisk eller sjuk. Man är den man är och behöver bara fortsätta att vara det. Det handlar om att upptäcka sitt eget inre ljus och sina inre världar, då vi alla har en unik sammansättning av kropp och sinne.

På yogamattan kan du släppa prestige och tankar om att vara duktig och lyckas. Sträva istället efter att vara närvarande i stunden varje andetag, och låt yogan bli en guide till hur du vill leva ditt liv.

Jag har kurser i yoga både för nybörjare och för den med tidigare yogavana. Samt "drop in" klasser med stämpelkort för den som föredrar det.

Kurserna sträcker sig terminsvis med uppehåll vid skollov.

Kursstarter HT 2020  V.34- V.50

Måndagar eller Onsdagar 18.00 - 19.15  Yoga-Basic. Kurs som passar alla som vill ha en lite lugnare stund på yogamattan, där vi bygger från grunden och tar oss fram i ett behagligt tempo. Fysiska positioner och flöden varvas med andningsövningar och meditation.

Tisdagar 18.30 - 19.45 Fortsättning. När du kommit en bit i din praktisering och vill fortsätta att upprätthålla en god yogavana. Varierande klasser där vi dels jobbar med den fysiska aspekten för att bygga styrka, förbättra rörlighet, stabilitet och balans, och fördjupar oss mer i teknik och positionering. Ibland flödande, ibland i stillhet. Vi fortsätter också att utforska yogans många verktyg för återhämtning, vila och meditation.

Fler kurser kan komma att öppna upp när grupperna ovan är fullbokade.

Drop in klasser:

Under hösten kommer det även finnas möjlighet att delta på "drop in" klasser. Schemat för dessa klasser är ännu inte spikat. Mer info längre fram.

Du bokar din plats till Kurs på: boka direkt

Du kan också maila mig frågor till: frida@fridfulltihabo.se

Vissa ändringar kan komma att ske beroende på antal bokningar, och intresseanmälningar.

Priser from Augusti 2020

Terminskurs- 16 tillfällen 2650:-

10-kort-  (giltigt i 6 mån) 1600:- 

Drop in-  180:-

Varmt Välkomna!

Foto: photo by "StoraLilla"