Optimum-metoden- skräddarsydd träning & behandling för Dig!

Allt för många går idag runt med smärta och spänningar i kroppen. Dålig hållning, snedställningar i leder, stela i rygg, nacke och höfter. Orsakerna kan naturligtvis vara flera. Men den största anledningen är hur vi lever våra liv, hur vi rör oss (eller snarare inte rör oss)  Att vi någonstans i vår uppväxt tappade bort det naturliga rörelsemönster vi hade som barn. Vi tillbringar många timmar varje dag åt att sitta still, och/eller rör oss väldigt ensidigt. Med tiden sker felbelastning i kroppen och vi börjar få ont här och där. Stora, ytliga muskler börjar kompensera och blir ofta överspända, medan den djupa kedjan av muskler försvagas. Den kedjan som har som uppgift att hålla våra leder i rätt position.

Under början av våren- 20 kommer jag vara färdig med min utbildning till Optimumtränare, och jag ser mycket framemot att kunna börja hjälpa människor på sin resa mot att få tillbaka och bibehålla optimal funktion i kroppen. Och därigenom förbättra hela sin livskvalitet och hälsa.  

Genom Optimum-metoden får du förståelse för dina obalanser, och verktygen för att kunna återfå en stark, mer rörlig och vital kropp. En session på ca 90 min innehåller hållning och- funktionsanalys, ev behandling och specialanpassat träningsprogram där vi noggrant går igenom övningar för just dig och ditt behov.  Inför ditt första besök kommer du få hemskickat en hälsodeklaration som du mailar tillbaka till mig. Detta för att jag ska kunna förbereda och hjälpa dig på bästa sätt. Antalet tillfällen jag träffar mina klienter varierar, men vanligt är mellan 4-6 tillfällen a´90 minuter, med ca 2- 6 veckors mellanrum. Att få ordning på obalanser man gått med under lång tid kräver disciplin och eget arbete. Och mitt jobb är att ge dig förståelse för hur din kropp fungerar och vad du behöver göra för att underhålla den. Jag har verktygen- Du gör jobbet!

"Gör något när kroppen viskar till dig, inte när den skriker