Om Frida

Foto: Eva Sjöberg, storalilla

Min resa in i hälso- och friskvårdsbranschen startade 2002. Då var jag 22 år gammal och bosatt i Stockholm. Jag utbildade mig till spa-terapeut. Ett yrke som låg i framkant och erbjöd flera möjligheter till jobb på olika hälsocenter och spa- anläggningar runt om i Sverige.  Resan styrdes så småningom hem till Habo där jag är född och uppväxt, och några år följde som småbarnsmamma och mycket tid hemma med mina två pojkar.

En stor kris 2008 förändrade mitt liv. Vi hade precis blivit utskrivna från neonatalavdelningen med vår yngste son som föddes två månader för tidigt, när vi fick beskedet att min mamma fått en svår cancerdiagnos. Det kom att bli en tuff och känslosam tid framöver, där blöjbyten och sömnlösa nätter varvades med sjukhusbesök på onkologen. Mitt i detta tumult, och bara några månader innan min mammas bortgång, var jag och min familj involverade i en bilolycka på väg hem från Stockholm. Vi hade änglavakt och klarade oss, trots den allvarliga olyckan, med lättare fysiska skador. Men psykiskt satte det djupa spår.

Det blev många och stora prövningar under kort tid, och stundvis var det svårt att hålla huvudet upp och fötterna ner.

Jag hade kunnat fastna i sorg och bedrövelse, men jag lyckades välja en annan väg.

Jag hittade yogan, eller yogan hittade mig beroende på hur man väljer att se på det.

Jag upptäckte först hur läkande och återuppbyggande effekt yogan hade i min fysiska kropp. Vid den tiden gick jag ofta med värk i rygg och nacke och var alltid trött och låg på energi. Jag skulle också komma att förstå att sorgen efter min mammas bortgång inte bara kändes i hjärtat, utan satt som spänningar och blockeringar i hela kroppen, fysiskt, mentalt och emotionellt.

Med hjälp av yoga och meditation kunde jag lära mig sortera bland mina tankar och känslor. Jag upplevde att jag kom närmre mig själv varje gång jag var på yogamattan, och jag ville tillbaka igen och igen.

Yogans kraftfulla verktyg ihop med min vilja och drivkraft att utvecklas, och se möjligheter istället för hinder, fick mig till slut att hamna där jag är idag. Och resan fortsätter…

Sedan 2013 driver jag mitt företag Fridfullt i Habo. Jag är oerhört glad och tacksam att kunna arbeta med något jag själv brinner för och älskar. Och jag blir varm i hjärtat vid tanken på alla kunder och elever som väljer att lägga sin hälsa och sitt förtroende i mina händer.

Utan er skulle jag inte vara där jag är idag.

 

Med Värme
Frida