Om Yoga

Hur ofta riktar du dina tankar till vad du ska göra härnäst? När du kommer hem från jobbet? Nästa helg? När du nattat dina barn? Efter den här semesterresan? Osv… Hur ofta stannar du upp och känner in hur du har det just NU?

Vi kan nog alla känna igen oss i att vi ibland, eller ofta, är med vår fysiska kropp på ett ställe och med våra tankar någon helt annanstans. Denna ”ovana” att felplacera energi kan bli ganska utmattande över tid.

Yoga hjälper oss att hålla kropp och själ på samma plats vid samma tid. Den bjuder in oss till att vara uppmärksamma på det vi upplever under vår yogaträning. Genom att föra samman andning, rörelse och medveten närvaro kan vi förbättra vår självkännedom och på så sätt utveckla de sidor av oss själva som vi uppskattar. Men också bli vän med de sidor vi tycker mindre om.

Yoga är ett helt system för personlig utveckling med tekniker för att upprätthålla fysisk -och psykisk hälsa. Välbeprövade metoder med rötter flera tusen år tillbaka i tiden.

Yoga är för alla. Den möter oss i livet där vi står just nu. Oavsett ålder, kön, livsstil, tro. Vig eller stel, frisk eller sjuk. Man är den man är och behöver bara fortsätta att vara det. Det handlar om att upptäcka sitt eget inre ljus och sina inre världar, då vi alla har en unik sammansättning av kropp och sinne.

På yogamattan kan du släppa prestige och tankar om att vara duktig och lyckas. Sträva istället efter att vara närvarande i stunden varje andetag, och låt yogan bli en guide till hur du vill leva ditt liv.

Jag har kurser i yoga både för nybörjare och för den med tidigare yogavana. Samt "drop in" klasser med stämpelkort för den som föredrar det.

Kursstarter Våren 2024

REST & RELAX- Måndagar kl.17.45- 18.45 Klassen läggs upp löpande under termin med ca 2-3 veckors mellanrum mellan varje.

För dig som känner att du har stort behov av återhämtning, som har svårt att hitta pauser i vardagen. För dig som längtar efter stillhet, och för dig som önskar få tillgång till stunder av inre frid.

Genom olika meditationstekniker, andning och soundhealing guidar jag dig ner i djup avslappning. Under en längre stund får du ligga mjukt nerbäddad och ta emot healing i form av levande musik från mina instrument och min röst. Du får med dig värdefulla verktyg och övningar som du kan ha nytta av i din vardag för att hitta balans i ett stressat samhälle. Att vila är att hämta tillbaka sin kraft! 

Yogakurs hel termin- Måndagar kl 19.15- 20.30// Start V.4 (15 tillfällen)

Varierande klasser där vi jobbar med den fysiska aspekten för att bygga styrka, förbättra rörlighet, stabilitet och balans. Och där vi också utforskar styrkan i att vara stilla och röra oss inkännande och långsamt. En mix av dynamiska flöden, frigörande rörelser, teknik och positionering, mjuk stillhet, vila och återhämtning. (Passar alla)

Yogakurs soft/ hel termin- Tisdagar kl.17.45- 19.00 // Start V.4 (15 tillfällen)

En kurs som passar alla som vill ha en lite lugnare stund på yogamattan, oavsett om du är helt nybörjare eller om du praktiserat ett tag. Här tar vi oss fram i ett lugnt tempo, med fokus på mjuka  flöden och serier av positioner för att öppna upp kroppen och skapa utrymme för våra andetag. Stor vikt läggs på avslappning och återhämtning.

Yogakurs hel termin- Tisdagar kl 19.15- 20.30 Start V.4 (15 tillfällen)

Varierande klasser där vi jobbar med den fysiska aspekten för att bygga styrka, förbättra rörlighet, stabilitet och balans. Och där vi också utforskar styrkan i att vara stilla och röra oss inkännande och långsamt. En mix av dynamiska flöden, frigörande rörelser, teknik och positionering, mjuk stillhet, vila och återhämtning. (Passar alla)

Drop in Yoga:

YINYOGA- Torsdagar 18.00- 19.00 (Pågående klasser nu och fram till mitten av Juni. Sedan uppehåll med ny start V.34)

En mjuk och inkännande klass där vi aktivt vilar i olika sittande/liggande positioner i syfte att komma åt djupt liggande spänningar i bla bindväv, organ och leder. Men också emotionella och mentala spänningar som kan uppkomma vid tex långvarig stress, hög press och allt för mycket görande. Här får du släppa taget om tid, kontroll och "att göra listor" och långsamt gå in i dig själv och utrymmet inombords. Det är i stillhet och  lugna andetag som kroppen får en chans till återhämtning, och där läkande processer kan starta.

Platser till HÖSTENS kurser släpps MÅNDAG den 6/5. Välkommen med din bokning!

Här kan du boka din plats till klasser/ kurser: boka direkt

Du kan också maila mig frågor till: frida@fridfulltihabo.se

Utöver de kurser/ klasser som ligger uppe kommer det också erbjudas Soundhealingklasser, workshops, Retreats och annat kul. Men mer info om det kommer löpande under våren.

Vissa ändringar kan komma att ske beroende på antal bokningar, och intresseanmälningar.

Priser from Augusti 2024

Terminskurs- 15 tillfällen 2800:-

10-kort-  (giltigt i 6 mån) 1800:- 

Drop in- 200:-

Varmt Välkomna!

Foto: photo by "StoraLilla"